Ik moet eigenlijk gedichten schrijven, maar ik zit te kijken naar alle afleveringen van de Keuringsdienst van Waarde.
Fantastisch. Dit moet je echt gezien hebben. De schellen vallen van je ogen.
Ik had ooit alleen de aflevering gezien waaruit bleek dat Bar Le Duc bronwater gewoon bij mij uit de Utrechtse kraan komt, maar zoals ik al had kunnen vermoeden: het is met willekeurig welk ander product niet anders. We laten ons categorisch neppen, de hele dag door.
Eigenlijk heb ik zin om al mijn gekochte Sinterklaaskadootjes nu meteen maar bij het grof vuil te zetten...
Kijk alle afleveringen hier
Dit blog is verhuist: www.jellevandijk.org
vrijdag, december 02, 2005
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Afgelopen week hebben we twee geweldige documentaires op het IDFA gezien. We Feed the World van Erwin Wagenhofer en Our Daily Bread van Nikolaus Geyrhalter. Beide documentaires stellen de manier van "onze" voedselproductie en voedselconsumptie aan de orde. De beelden die je te zien krijgt zijn zo onaards, dat het een hilarische ver-van-ons-bed-show lijkt. Maar dat is de kracht van de documentaires: niemand kan het zich voorstellen dat ons voedsel op deze manier tot stand komt. Belangrijker nog: niemand kan het eens zijn dat dit de manier is waarop ons dagelijks voedsel geproduceerd wordt. Maar waarom gebeurt het dan toch zo? En wie zijn de bedenkers van deze productieprocessen? In We Feed the World is een CEO van Nestlé bereid gevonden ons één en ander te vertellen...
Dan zijn bovenstaande vragen zeer simpel te beantwoorden.
Helaas zijn de documentaires (voorlopig) niet meer in de Nederlandse bioscoopzalen te zien. Maar beide films hebben een website.
Een reactie posten